Travel Page by Planet Ranger
Free Travel Web Page at planetranger.com
Home search About Advice

Travel Page

Verhalen uit het Westen

Jarenlang heette dit blog "Verhalen uit het Oosten". Maar na 5 jaar in Tokyo en Shanghai, keerden we in mei 2009 terug naar Europa. En verhalen we hier over wennen en herintegreren. Daarnaast blijft het natuurlijk ook de plek waar we zowel de grote als de kleine dingen uit ons leven met je delen.

Laat je een berichtje achter als je ons bezoekt? Want wij horen ook graag hoe het met jou gaat!

Diary Entries

Sunday, 06 September 2015

Location: Cedar Point & Hudson, USA

Fotos van onze trip naar Amerika rechts op de pagina...
(Cedar Point & Hudson)

Sunday, 23 March 2014

Location: Germany

Lekker bezige weken achter de rug. Op 2 maart jakkerde ik met Grace richtig Nederland om daar met opa op de 3de taart te eten ter ere van z'n 73ste verjaardag. Kindergarten was vanwege Carnaval gesloten, en als we dan toch moeten hotsenklotsen - zoals Ro dat noemt - dan liever in Horst dan hier. Was gezellig, en had op zondag bijna ons snelheidsrecord gebroken ware het niet dat de snelheid en een halve liter water Grace niet zo goed bekwam en ze in het zicht van de finish haar maaginhoud in de auto leegde. Tsja...

Een weekend later waren we met de schoonfamilie in Winterberg. Geen sneeuw gezien, maar het was een heerlijk weekend waarin wij lekker van de zon genoten hebben en de kids hun eerste (tweede in het geval van Teun) ervaring op de lange latten opdeden. En Grace haar Nederlands oefende, want we zaten in hotel de Brabander, en dat is een kleine Nederlandse enclave in Duitsland. We waren de enige Duitse auto op de parkeerplaats, althans, van een gast. En ook de staf is volledig Nederlandstalig. Ons meis geloofde er dan ook geen woord van toen we zeiden dat we toch echt nog in Duitsland waren!

Vervolgens een dag later naar Engeland, waar ik de collegaas in Broughton dan eindelijk eens een keer bezocht heb. We telefoneren wekelijks, maar persoonlijk contact is toch prettiger. Het hele team leren kennen, en, ook heel gaaf, een uitgebreide rondleiding door de productiehal van de A350 vleugel gehad. Voor de rest was ik enorm verkouden, en waarschijnlijk in m'n bedje blijven liggen als ik in Speyer geweest was.

Afgelopen weekend was dan ook vooral een luierweekend. En ook dit weekend waren we in Speyer. Vanmiddag de tuin op orde gebracht. Na jaren eindelijk de overwoekerde frambozen eruit gehaald, en alles omgespit. Moet nog wel een keer voor het weer een beetje bruikbare grond wordt, maar het begin is gemaakt. Ro was ondertussen de heg weer in vorm aan het brengen met de electrische heggeschaar van de buren. Appelboom ook direct gesnoeid, kan de huiseigenaar weer tevreden zijn. Wij zijn dat in elk geval wel!

Wednesday, 19 February 2014

Location: Speyer, Germany

Morgen afspraak bij de lagere school om Grace aan te melden...trotse mama is helemaal excited. Ons meissie wordt groot.
(en nou niet aankomen met Nederlandse kommentaren dat kids daar al vanaf hun 4de naar school gaan, of uit Tenerife waar dat met 3 al het geval is... :) )

Tuesday, 18 February 2014

Location: Speyer, Germany

De olympische spelen zijn een uitstekende "training" voor Grace om te oefenen juichen voor Nederland. Hup Holland en ja, die met die oranje pakken zijn die van ons. Dus we keken net even de fototjes van vandaag. Sjinkie Knegt stond er ook bij. Sjinkie ? Wie Schinken mama?

Monday, 17 February 2014

Location: Altrip, Germany

Vandaag 2de paardrijles. Hihi. Heb eigenlijk niks met paarden, maar wilde na ervaringen op kameel en ook paard tijdens vakanties altijd al eens starten, stoppen en sturen leren. Deze cursus van de volkshogeschool(!) kwam toevallig langswaaien. Na vorige week alleen geborsteld te hebben, mochten we vandaag met het paard aan de halster lopen ;). Krijg zowaar een beetje door hoe je kan zorgen dat het paard jou volgt, ipv andersom. Wat precies het doel is.

Sunday, 02 February 2014

Location: Speyer, Germany

Afgelopen weekend had Grace haar eerste grote optreden - de avond waarop ze eens voordanste met haar groepje, en het kerstspel bij de Kindergarten reken ik even niet mee. Want dit was een heuse musical, waarvoor hard geoefend was, kaarten verkocht werden, en opa en oma speciaal uit Nederland overkwamen.

Opvoering was twee keer, zowel op zaterdag en op zondag, wat ons als trotse ouders de gelegenheid bood eenmaal van de eerste rij, maar ook een keer van achter uit de zaal te kijken. En ik kan niet anders zeggen dan dat het echt heel gaaf was. Voor foto's, zie menu rechts...

Tuesday, 21 January 2014

Location: Speyer, Germany

Vakantie is geboekt! 2 Weken US - broer opzoeken nabij Cleveland en Ro's oom en tante in LA. Lekker.

Heb ook wat nieuwe fotos hooggeladen, zie menu rechts... (impressies)

Tuesday, 07 January 2014

Location: Speyer, Germany

Mooi is dat. Heb ik nog een dag vrij vandaag, omdat de Kindergarten pas morgen open gaat, is Grace er met de poetsvrouw vandoor. Tsja, die heeft kinderen en een jonge hond, en daar is dus wat te beleven. Veel interessanter dan bij mama thuis blijven...

Thursday, 12 December 2013

Location: Speyer, Germany

Alweer een tijdje geleden. Vakantie was geweldig, dat spreekt voor zich. Lekker gegeten! Inmiddels alweer een week voor de kerst. De eerste mensen heb ik al de hand geschut, de eerste kerstgroeten in de (digitale) post gevonden. Grace speelde deze week Maria in het kerstspel van haar Kindergarten groep. Hilarische beelden van een serieus kijkend meisje dat met een babypop onder haar kleed hand in hand met Jozef van herberg naar herberg loopt, om vervolgens in de stal een zware bevalling te hebben - Frau Maas had de voetjes van de pop in haar onderbroek gestopt en zo makkelijk liet die zich er niet uit vissen! Maar ze heeft een prachtige performance afgeleverd, en papa & mama waren natuurlijk stiekem ook een beetje trots hoe goed ze de hoofdrol ervan af gebracht had....
beelden volgen snel...

Wednesday, 06 November 2013

Location: Speyer, Germany

Nog anderhalve week, en dan hebben we een weekje vakantie. Een week die in het kader staat van opa & oma, sterren en vriendenbezoek.
3 restaurants, met een totaal van 7 sterren, staan er op de planning. 1 in de buurt van Keulen, waar we met vrienden lekker gaan smikkelen, 2 in Barcelona, waar we met z'n tweetjes heerlijk gaan genieten, terwijl Grace een paar daagjes quality time met opa & oma heeft. En dat is prima zo, want voor Grace, is oma's eten toch het lekkerste in de hele wereld!

Friday, 01 November 2013

Location: Speyer, Germany

Allerheiligen vandaag. In ons deel van Dtsl. een feestdag, dus lekker vrij. Ondanks wat heen en weer ge-email en een paar telefoontjes.

Grace en Ro zijn aan het koken, eenden-rilette. Zegt Grace "Papa helpt me een beetje. Omdat ik nog niet alles zelf kan..." . Geen zorgen, daar werken we aan!

Sunday, 20 October 2013

Location: Speyer, Germany

Grace keek vanmiddag haar eerste 3D film. Ik ook. Grappig, hoe zij met vanzelfsprekendheden opgroeit die in onze jeugd onmogelijk leken. Maar dat zal bij iedere generatie wel hetzelfde zijn denk ik.

Maar afijn, we waren dus naar de film. Is traditie aan het worden op dagen dat Ro reist. We keken Turbo. Met zo'n dom brilletje op onze neus. En aten popcorn.

Het is Grace niet zo goed bekomen, de combi van 3D kijken en popcorn eten. Na een uur stonden we buiten. Popcorn lag er ook weer uit. Gelukkig buiten en niet binnen. Ze ligt nu lekker op de bank te slapen. Totaal uitgeput. Arme meis....

Sunday, 06 October 2013

Location: Speyer, Germany

Laagste gewicht in 1,5 jaar! Jeeh! Na de zomervakantie vonden we het 7 weken geleden wel welletjes (Ro ook), en besloten er wat aan te doen, Sindsdien zijn we aan het - blijkbaar vrij trendy - 5:2 dieet en ik moet zeggen, ik ben inmiddels groot fan. 5:2 betekent 5 dagen normaal eten & drinken, en 2 dagen vasten. Wat prima vol te houden is, en zonder dat we de dingen waar we zo van houden moeten laten staan. Weg opgeblazen gevoel, we voelen ons fitter, en langzaam maar zeker worden we ook slanker. Dus gaan we er lekker mee door, want er moeten bij ons beiden nog een paar kilootjes af...

Net met de trein naar Mannheim geweest. Kan ook met de auto, maar voor de kleine meis is met de trein reizen een klein feestje. Dus waarom haar dat niet gegund. Eindelijk 2 paar mooie laarzen gevonden, zwarte en bruine. Neem nu met pijn in het hart afscheid van mijn oude bruine laarzen, die ik geloof ik meer dan 10 jaar geleden nog in Delft gekocht heb en ondanks meermaals oplappen nu echt niet meer toonbaar waren. Het viel niet mee acceptabele vervangers te vinden maar het is gelukt. Mijn oude zwarte laarzen gaan met minder problemen naar de lommerd, dat was een kompromie-aankoop waar ik nooit heel blij mee was, maar kon toendertijd niets beters vinden en moest wel echt laarzen hebben.

Superdag.

Saturday, 28 September 2013

Location: Speyer, Germany

Bij ons klapperden de rolluiken vanochtend rond een uur of 5. Het leek wel een explosie. Omdat we ons toch wel afvroegen wat dat geweest was, en om zeker te zijn dat er niet iemand in de tuin rondsloop of iets anders geks aan de hand was, even een blik uit het raam geworpen. Alles rustig. Schouderophalend weer de oogjes dicht gedaan.

Bleek een paar kilometer verderop een enorme explosie te zijn geweest. Waarna het hele dorp nu geevacueerd is. Ongetwijfeld op maandag op werk the talk of the town...

http://www.nu.nl/buitenland/3587635/duits-dorp-...

Saturday, 21 September 2013

Location: Horst, Netherlands

De hele familie in het land!! Mia vierde haar 75ste verjaardag (een paar maanden te vroeg, maar in November konden Bram & Ann niet komen).
's Ochtends familiefotos gemaakt. Heb de eerste printouts gezien, erg gaaf, benieuwd naar de CD. Gebeurd niet zoveel bij ons, dat we er allemaal zijn... wij uit Duitsland, Bram, Ann & Coco uit de US, Mark & Orsi uit Hongarije, de rest gewoon uit Horst....

Gezellig. Ook mooi om te zien hoe die 2 meiden met elkaar rondrenden.

Friday, 13 September 2013

Location: Speyer, Germany

Het voordeel van een kindergarten in een 'internationale' buurt, is dat Grace opgroeit met het besef dat er meer is in de wereld dan dat wat wij kennen (wat ook al best veel is, als je als Nederlands meisje in China geboren bent, in Duitsland woont, en ooms met hun gezin/vriendin in de USA en Hongarije wonen).

4 jaar oud en ze kan Vader Jakob in 4 talen zingen...Duits, Nederlands, Pools en Russisch...

Saturday, 07 September 2013

Location: Speyer, Germany

Vakantiefotos!!

Inmiddels alweer 2 weken geleden, ben nog wonderbaarlijk ontspannen. Misschien dat de continue crisis op werk eindelijk eens ophoudt. Wat ik in elk geval kan merken is dat ook het A350 programma langzaam in rustiger vaarwater komt - ook al vinden de mensen die er voltijds mee bezig zijn dat zelf nog niet zo. Ik merk het, want het is de eerste keer in 1,5 jaar tijd dat m'n "A350-man" er niet is en ik niet minstens 5 keer per dag inspringen moet.Blijkbaar kan het nu ook wachten...

Voor de rest hadden we na de vakantie al gezellige weken. 2 Weken geleden waren Arno en Laura met kids op bezoek, van vrijdag tot zondag. Erg gezellig weekend. Het was toevallig Mittelalterfest, wat een heel spektakel is met ridders etc. Jammer alleen dat het regende. Ook even in het Techniekmuseum geweest en weer eens uit de Boeing gegleden, wat minder eng was dan ik me herinnerde. Ro heeft een filmpje gemaakt, dat zal ik zo nog eens op de site zetten.

Afgelopen weekend was Mirjam op bezoek, uit Keulen. Ook leuk, en lekker bijgekletst.

Sunday, 28 July 2013

Location: Speyer, Germany

Bijna 40 graden gisteren! Warm...
Vannacht heeft het een beetje geregeld, en het was een beetje afgekoeld. Vanmiddag een beetje de tuin op orde gebracht, en toen naar het zwembad. Daar was het stampvol. Grace begint nu echt bijna te zwemmen, heen en weer tussen ons waarop ze proestend weer boven komt, en ze durft - eindelijk - ook vanaf de kant in het water te springen (dat nog wel met bandjes).

Inmiddels zitten we lekker met de voetjes hoog, het regent het weer, wat fijn is want ben niet echt heel goed met gieten en het gras begon eruit te zien als een dorre woeste. Heb er een zak graszaad overheen gegooid die nog lag, en dat heeft een beetje water nodig....

Saturday, 20 July 2013

Location: Speyer, Germany

Vanochtend met Grace de dag doorgesproken...we moeten een beetje opruimen, was doen, boodschappen doen, naar de kapper, en mama wil ook graag een beetje tijd voor zichzelf. Dat was goed. Grace wil graag weer wat knutselen, voor de Fillies. Das was ook goed, maar pas als de andere dingen allemaal gedaan waren.

Dat weerhield haar er niet van toch weer te beginnen... iedere halve minuut...mama, mama... je moet me helpen. Je had toch gezegd dat we gingen knutselen.

Na een kleine uitbrander was ze plots verdwenen. Fijn dacht ik, ze heeft het begrepen, dat mama wat tijd voor zichzelf wil. 10 Minuten staat ze weer naast me. Blauwe Ikeatas met schone was in de hand. Uit de droger gehaald. En zegt ze, er zit ook al een was in de machine.

Het zal toch niet echt denk ik. Dus loop voor de zekerheid maar even naar beneden om te kijken wat ze uitgevreten heeft. De wasmachine draait. Onze 4-jarige dochter heeft de was erin gedaan, wasmiddel erbij, en de machine aangezet!!

Kunnen we nu dan knutselen mama?

Sunday, 07 July 2013

Location: Speyer, Germany

Net terug uit de stad. Zomerfeest in de Domgarten. Lekker met een bier aan de lange tafel, terwijl de blaaskapel vanaf het podium een deuntje speelde, en Grace rond rende met een vriendinnetje. Ligt nu uitgeput op de bank te slapen...

Vanochtend weer samen hardgelopen met onze motivational coach op d'r fietsje naast ons, heerlijk dat dat nu kan. Zo veroveren we steeds een beetje vrijheid terug.

Volgende week komen Peter & Margot op bezoek. Gezellig!!!!

Sunday, 30 June 2013

Location: Speyer, Germany

40 jaar jong. Weer een mijlsteen bereikt. Gezellig gevierd met opa & oma op bezoek, Eva was ook mee wat erg leuk was, en verder niet al te veel aan gedaan. Begin dit jaar nog wel gedacht misschien een feest te organiseren, hier of in NL, of elders, maar ineens was het toen mei en toen juni en toen was het wel wat aan de late kant.

Werk was enorm druk de laatste maanden, we hadden een thema dat me op z'n piek tot 6 uur per dag kostte, inmiddels gelukkig weer gereduceerd tot een paar uurtjes per week en hopelijk kan er snel helemaal een streep onder. Wel interessant, en heb er weer veel bijgeleerd.

Ondertussen wordt ook de kleine meid snel groot, en heeft het fietsen nu helemaal omarmd. Afgelopen vrijdag samen naar bibliotheek gefietst, wat zoete herinneringen bracht want hoe vaak ben ik zelf vroeger niet met pap naar de bieb gefietst, en vandaag zijn Ro en ik voor het eerst in jaren samen gaan hardlopen met onze kleine coach op de fiets erbij. Leuk!

Saturday, 15 June 2013

Location: Speyer, Germany

PFW viert dit weekend haar 100-jarige bestaan. 100 jaar! In een branche die pas sinds 1903 bestaat, want pas toen vond de allereerste vlucht ooit van een vliegtuig plaats. Bovendien gisteren de eerste vlucht van het jongste lid van de Airbus familie, de A350. Hij vloog, en is ook weer veilig geland. Ook een bijzonder moment.

Thursday, 30 May 2013

Location: Speyer, Germany

Heerlijk weer vandaag. Vanochtend blauw, tussendoor gitzwarte lucht, maar nu alweer een paar uurtjes blauw. Aan Grace hebben we geen kind vandaag, de kleinkinderen zijn in volle getalen (alle 5) bij de buren en het is daar dus veel gezelliger dan bij ons! De voortuin is er blij mee, want het gras is weer eens gemaaid en het onkruid uitgetrokken.

Laatste vrije dag van Mei...helaas geen lang weekend want kom op het moment om in het werk. Kwaliteitshema bij klant B, en het nieuwe vliegtuig van klant A gaat heel binnenkort voor de eerste keer vliegen, dus daar wordt ook nog eens een keertje alles grondig gecheckt...
Verloor deze week dan ook nog eens veel tijd vanwege een software upgrade waarna onze IT het niet voor elkaar kreeg m'n email aan de praat te krijgen. Tsja...

Sunday, 19 May 2013

Location: Speyer, Germany

De zomer wil maar niet echt komen dit jaar. Hadden we gisteren een zonovergoten dag met 30 graden, vandaag is het winderig, grijs en koud. Net op de fiets naar Dudenhofen geweest om asperges te halen, met Grace achterop in korte broek, en werd dan ook door iedere voorbijganger aangekeken als een ontaarde moeder... tsja.

Gisteren natuurlijk lekker songfestival zitten kijken, hoewel ik de laatste 6-7 liedjes geloof ik gemist heb - ben op een gegeven moment in slaap gevallen. Desondanks blijft het een prachtig stukje Europese cultuur, met heel veel zoetsappige liedjes van mooie meisjes in prinsessenjurken. Het Deense liedje dat won hoorde ik voor de derde keer (in Dtsl. wordt het al op de radio gedraaid...) en hing me nu al de keel uit. Anouk zong mooi, en knap dat ze 9de werd, want dat bij het songfestival altijd niemendalletjes in de top eindigen is bekend.

Een ander stukje cultuur, de troonwissel, hebben we natuurlijk ook gekeken. Grappig genoeg deden een dag voor de troonwissel de NLse zenders 1-2-3 het weer (en RTL8), en waren ze 2 dagen laat weer geblokkeerd. Jammer. Misschien toch maar een keer een decoderkaartje van Canaldigital aanschaffen....

Sunday, 21 April 2013

Location: Speyer, Germany

Eerste keer gras gemaaid. Worteltjes gezaaid, radijsjes gezaaid, tuinbonen in de grond geduwd. Naar Dudenhofen gefietst en de eerste asperges van het seizoen gehaald - ze zijn nog wat prijzig maar ach, die extra euro overleven we ook wel.

Eindelijk lente.

Sunday, 21 April 2013

Location: Speyer, Germany

Grace was gisteren voor de 2de keer bij dans- zing- en theaterles. Heb ons altijd vrolijke en enthousiaste meisje zelden zo happy ergens over gezien...

Thursday, 11 April 2013

Location: Speyer, Germany

een dikke duim voor Fiat!!
Gistermiddag met Grace onderweg om een Rozemarijn-kippetje met frietjes te halen, als m'n tegenligger ineens wel heel dicht langs me heen lijkt te willen sturen. 30 Seconden en een luide knal later stapten we beduusd uit de auto en hingen de spiegels van beide autos er losjes bij.
Tsja...het kan gebeuren. Had deze keer het idee dat ik er niets aan kon doen, dat als ik verder naar rechts gegaan was ik met m'n rechtspiegel de aldaar geparkeerde autos geramd had.

Maar waarom nou die pluim voor Fiat?

Omdat ondanks de klap, het feit dat de kap op de straat lag, en de spiegel los uit de kap hing en volledig gebroken was (zo hard tegen de ruit geslagen dat er lichte puntjes te zien zijn), ik vanochtend binnen 10 minuten en slechts 30 euro armer de Fiat dealer weer uit liep.

De kap had geen krasje, de spiegel was eruit geschoten maar de verbinding niet gebroken, het verstellen van de spiegel functioneerde alles nog probleemloos en het spiegelglas zelf bleek dus binnen 5 minuten vervangen en niet al te duur. Wow.

Monday, 01 April 2013

Location: Speyer, Germany

Laatste dag van de vakantie, morgen weer aan het werk & in het geval van Grace, naar de Kindergarten. Het zonnetje schijnt eindelijk eens een keer en het is kermis. Dus nog even genieten, die laatste dag.

Friday, 29 March 2013

Location: Troissy, France

Frankrijk was top. Een prachtig huisje, heerlijk gegeten en een auto vol lekkers mee terug...

zie fotos...


Previous Diary Entries

Choose a date from the menu below to view older diary entries in a new window.

Photos - Click Below

Leave a Message

Name:

Email (optional):

Message:

Travelling Soon?

Get Your own Planet Ranger Travel Page. Click Here


Recent Messages

From C P & T
Volgens mij zijn jullie al (onder)weg, dus bij deze: EEN HEERLIJKE VAKANTIE GEWENST!! Doe Loes & Kees de hartelijke groeten van ons (en een pootje voor Buster van Teun ;-D).
Geniet ervan en tot in mei!!
From Veronique
Ik zeg niks ;-)
Behalve dat ik weet hoe spannend het is!
From Loes
Zojuist ontdekt dat dit website nog stteds bestaat! Leuk hoor! We kijken ernaar uit om jullie hier in California binnenkort te zien! Tot gauw en email tijd van aankomst en of je opgehaald moet worden of zelf vervoer wil regelen. Groetjes!
Response: Hallo!! Jazeker, website bestaat nog steeds. Leuk dagboek ook voor onszelf en later voor Grace als ze wat ouder is. Maar hebben jullie alvast kunnen kijken hoe we er ook alweer uitzien! Tot snel...hebben er veel zin in! En de details sturen we nog door.
From C P & T
Grace's eerste grote musical optreden was een succes zo te zien. Leuk zeg en het ziet er erg professioneel uit!
Op naar het volgende avontuur: skien!! Tot volgende maand.
Response: Was inderdaad heel erg gaaf! En na een weekend met opa en oma, vrijdag 2 uur oefenen, zaterdag 2 uur oefenen en optreden, en zondag 1,5 uur zingen en dansen want open dag, en vervolgens nog optreden, bleek onze meid zowaar aan haar grens te komen. Ze was eens echt moe.
Tot snel! Ilze & co.
From Veronique
Oh shit, verjaardag gemist!
Alsnog van harte! Hoe voelt dat nou? ;-)
Nee da´s flauw, ik ben binnenkort zelf aan de beurt.
Jullie nog vakantieplannen?
Doei!
Response: Oud! Oud! Bestel je rollator maar vast. :)

Vakantieplannen hebben we wel, alleen nog niets geboekt. Eerste 2 weken augustus, waarschijnlijk Italie, ergens aan het strand...
From C P & T
Wat heerlijk, jullie zijn lekker een weekje vrij en naar Frankrijk. Geniet ervan!! Daarna snel weer een keertje skypen en agenda's trekken. Veel plezier nog!
Response: Lijkt me een goed plan!
From C P & T
Hallo hallo!!
Wanneer gaan jullie weer wat nieuwe info op de site zetten? Wij zijn namelijk errug benieuwd hoe het met jullie gaat daar in het duitse land...
Response: tsja, dat zal ik direct maar even doen dan...
From Annemiek
Leuk die foto's, inderdaad erg gaaf om ze zo naast elkaar te zien. We hebben hier af en toe ook van die verrassende gelijkenissen. M'n moeder had laatst mijn fotoalbum van vroeger meegenomen..
Response: Mooi hè!
From Veronique
Leuk die oude foto´s! Maar dat Grace een mini-Ilze was wist ik al...
Response: Ja leuk hè! Ik was nog wel getroffen door de gelijkenis... mn. ook in houding en gezichtsuitdrukking...
From C P & T
Leuke foto's van Grace's verjaardag.
Waren al benieuwd hoe het slapen gaat zonder speen, maar dat valt dus mee, gelukkig maar!

Groetjes weer vanuit NL!
Response: Ja, toch wel tot onze opluchting gaat dat heel goed... wij hadden een week drama verwacht maar op een paar opmerkingen na in de eerste dagen ging het goed.
Groet terug!
From Carl
He, Ilze,

Bezoek aan Bram, Ann en Coco in Brady Lake was geweldig, ook al meer van de US gezien.. ;-) Ga vast en zeker terug! Ook contact gehad met Ome Leo en Mia ivm koffer met wat spullen voor Bram, wad ook leuk om hen weer te spreken.
Heb leuke foto's gemaakt in Amerika, ben bezig een fotoverhaal ervan te maken , Bram heeft er genoeg bij in ieder geval van Coco :-)
Tot schrijfs.

Carl
Response: Fijn dat je het leuk gehad hebt! Zelf zijn we sinds de verhuizing van Bram en Ann naar Brady Lake nog niet in de VS geweest.
From Veronique
Wederom herkenning... Sinds Raimundo heeft gezegd dat we ´roze vis´ eten (zalm), kan Noa er geen genoeg van krijgen!
En hier ook radijsjes uit eigen tuin!
En nu stop ik met jullie site te vervuilen ;-)
Response: :)
From Veronique
Alles goed hier! Ik (met N&M) ben 19-29 juli in NL, dus als jullie toevallig naar Horst komen... Dwz als ik de vliegreis overleef, alleen met mijn twee stuiterballen ;-)
Response: Of we dan toevallig in Horst komen weet ik niet, maar misschien wel expres... we gaan kijken of we eind juli een weekend opa & oma in kunnen plannen.

Kunnen jouw 2 stuiterballen en mijn stuiterbal weer samen dansen!!
From Veronique
Geweldig verhaal, van die wasmachinemonteur. Zo gaan de dingen hier in huis ook, hoe makkelijker, hoe beter :-)
Fijn weekend!
Response: Hi Veronique! Hopelijk alles goed bij jullie! Wanneer zijn jullie weer in NL?
From Carl
Hallo, Ilze,

Hier een berichtje van je neef Carl. Ik kreeg de link van jullie site van Bram waarmee ik weer hernieuwde contact heb. Dat vind ik best wel gaaf aangezien ik jullie allang niet meer heb gezien. Ik hoor af en toe van pap en mam hoe het met jullie gaat maar ik moet eerlijk zeggen dat zelf contact hebben met elkaar natuurlijk veel leuker is. Dan laat ik het hier voorlopig bij, misschien tot mails?
Wens jullie een fijn weekend vanuit het pittoreske dorpje Geijsteren!

Gr. Carl
Response: Hi Carl. Jij bent dan in elk geval al helemaal bij gelezen hoe het met mij gaat! Hoe is het met jou?
Groeten uit Speyer, Ilze
From Veronique
Was super jullie hier te zien!
Leuk alle foto´s te zien enne, Noa en Miguel worden in december 2 dus zijn alweer 22 maanden ;-)
Response: dan snap ik nu ook mijn verwarring toen ik 17 maanden hoorde... want ik dacht dat ze rond de 2 jaar waren of zelfs iets ouder al .... heb ik je verkeerd gehoord

(tsja, ik spreek continue duits, jij spaans, dan wordt communiceren in het NLs lastig :) :) )
From C P & T
Nogmaals GEFELICITEERD, Grace!!

Zo te zien heb je een geweldige dag gehad. Leuke foto's.
Veel plezier met alle cadeaus.

Liefs vanuit Rotterdam.
Response: Dank je wel! Heel veel nieuwe spulletjes, de prinsessentent is favoriet, vooral om verstoppertje te spelen. (waarbij papa & mama natuurlijk net doen alsof ze geen idee hebben dat Grace - alweer - in de tent zit...dikke pret!)
From Veronique
Gefeliciteerd Grace!! Leuke foto´s van de festiviteiten.

Hoe is het met de Tenerife-plannen, hebben jullie nog iets kunnen vinden?
Response: Dank je wel. En yep, binnenkort zijn we in Tenerife!
From C P & T
Proost!
...wat WAREN ze lekker....
zijn die 9(!) flessen al op?!?!

Hik!
Response: de verleden tijd refereerde aan de proeverij, waar gul geschonken werd... we hebben minstens driekwart van de lijst geproefd... al snel zo'n 14 wijnen denk ik. en dan 9 dozen (!) bestellen is zelfs voor ons uitbundig.

Maar nee, die zijn dus nog niet op... zal wel even duren ook, ons wijnrek ligt tjokvol :)
From Veronique
Leuk, zelf groenten verbouwen! Dat zijn wij ook van plan. En wat een leuke foto´s weer. Ik krijg flashbacks naar mijn jeugd, want ik zie gewoon een mini-Ilze in Grace. Mooie meid hoor!
Verder alles goed?
Groetjes vanuit Tenerife.
Response: Inderdaad, een kleine Mini-Me! Net zo eigenzinnig ook :)

Mail je snel... moeten het Tenerife vakantieplan snel eens bespreken...
From C P & T
Hoe'st daar? Zaten net op ons blog jullie laatste berichtje te lezen waarin je zegt dat jullie al weer helemaal in de stressy rat-race zitten. Zijn daarom even benieuwd of er nog een beetje gelachen wordt in Speyer?
Liefs van ons drie en een knuffel voor Grace, de kleine clown.
Response: Er wordt heel veel gelachen in Speyer!

Soms is het weleens veel, maar over het algemeen hebben we maar heel weinig te klagen...en de rat-race is tenslotte by choice.

De lente komt er weer langzaam aan, dan wordt het weer helemaal genieten!
From Chris, Patricia & Te
Hallo lieve broer en schone zus,
Een heel gelukkig nieuw jaar en -veel belangrijker- nog heel veel gelukkige jaren bij jullie 5-jarige huwelijk! Inmiddels is jullie geluk zelfs uitgebreid met kleine Grace. Een prachtige bekroning!
Helaas konden wij er niet bij zijn de 3e, maar we hebben wel een flesje op jullie getoast (een glas was wat karig, toch? ;-D). Hoop dat het een mooie avond was, net als 5 jaar geleden. Geniet ervan, heb lief en deel met elkaar!
Kussen en tot heel snel!
Vanuit Australie, Chris, Patricia & Teun
Response: Hallo familie,
Dank jullie wel voor jullie lieve wensen. Wij hebben een heerlijke avond gehad, die - zoals dat gaat met zulke avonden - veel te snel voorbij was!

Jullie ook van hier nog eens alle goeds gewenst voor 2011, het jaar is in elk geval mooi begonnen, toch?

Liefs uit Speyer...
From Chris, Patricia & Te
Hahaha! Geweldig hoe Grace op Cybor reageert. Mooi hoe kinderen het nog niet van echt onderscheiden. Leuk!
Response: He wereldreizigers! Ja, we hebben er hard om gelachen. Kijken wat Teun vindt, als ie volgend jaar weer eens op bezoek kan komen...net jullie Sydney fotos gezien. Lekker hoor!
Beste wensen, blijf genieten!
From Chris, Patricia & Te
Very many happy Christmas van uit een heerlijk warm Sydney! Dikke kerstknuffel van ons drie voor jullie XxX
Response: Jullie ook een fijne kerst, en vooral een hele gave jaarwisseling gewenst! Liefs uit winters Speyer!
From Annemiek
Gaaf om jullie hele familie bij elkaar te zien, dat zal je pa ook fantastisch hebben gevonden!
Van harte nog met Grace's 2e verjaardag (al is het al weer eventjes geleden). Kijk ernaar uit jullie weer te zien, op welke manier dan ook.

groetjes uit Amersfoort
Response: Is inderdaad geen standaard aangelegenheid, dat we met iedereen samen zijn. Was erg leuk. Tot snel, in elk geval in Jan.!